понеділок, 3 червня 2019 р.

День Героїв


Не спи, моя рідна земля!
Прокинься, моя Україно!
Відкрий свої очі у світлі далеких зірок!
Це дивляться з темних небес
Загиблі поети й герої –
Всі ті, що поклали життя за майбутнє твоє…

День Героїв – це день пам'яті всіх українців, які присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, свято величі духу українських вояків – борців за волю .
    23 травня  учителі та учні Чернівського НВК ім .Т.Г.Шевченка на Святі Героїв вшанували пам’ять видатних діячів українського визвольного руху княжої та козацької доби, часів української революції та Другої світової війни, десятиліть національного спротиву ОУН-УПА та часів відродження української державності. Вшановуючи пам’ять борців за свободу кожного українця, за кращу долю та волю України і з повагою та почуттям власної гідності, учні  вийшли на шкільне подвір’я з національною символікою і гаслами: «Герої не вмирають! Слава Україні!» возвеличували Героїв у піснях і поезіях. Усіх загиблих вшанували хвилиною мовчання.
Також вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять героя АТО , вихованця місцевої школи, Вишневського Степана, який є взірцем служіння українській нації для сучасної молоді. Пішою ходою діти та вчителі відправилися на могилу свого героя , помолилися та поклали квіти.
                                                                                                 педагог-організатор,
Федевич Т.І.






Немає коментарів:

Дописати коментар