понеділок, 30 листопада 2020 р.

                    Інтернет-олімпіада з математики

       Кожен учитель прагне зацікавити учнів своїм предметом. Необхідно «зацікавити розум дитини» – писав видатний математик М. В. Остроградський, тоді вона починає працювати  активно і творчо.

     Робота вчителя не може бути обмеженою лише уроком. Важливе значення для формування стійкого інтересу школярів до математики має робота в позаурочний час – це робота з розвитку здібностей, інтересів і нахилів учнів, потреби молодого покоління в самоосвіті, здатності адаптуватися до нових умов, навичок самостійно і творчо працювати з навчальною і додатковою літуратурою, з Інтернет-ресурсом. Математика також дає учням змістовне, цікаве, корисне дозвілля.

     Сучасна школа — це простір, де дитина, набуваючи певних знань, умінь та навичок, має можливість реалізувати себе як особистість. Особливе місце в цьому належить учнівським олімпіадам, а в сьогоднішніх умовах  –   інтернет-олімпіадам,  які допомагають школярам перевірити свої знання, повірити в себе та зміцнити свій соціальний статус.

      Цьогоріч 22 учні 5 – 10 класів Чернівського НВК ім. Т.Г.Шевченка стали учасниками сьомої  Всеукраїнської інтернет-олімпіади «На урок» (Осінь 2020) з математики. Завдання, які були запропоновані дітям, не виходили за рамки шкільної програми, та вимагали уміння логічно і нестандартно мислити.  Але інтернет-олімпіада «На Урок» має суттєву відмінність від типових конкурсних заходів – тут кожен учень може проявити себе, продемонструвати реальний рівень знань, виконуючи завдання в зручний для себе час та отримати гарантовані нагороди.  Це цікавий інтерактив для учня та зручний інструмент контролю знань школярів для вчителя.  

       Незалежно від результатів конкурсу, кожен учасник отримав електронні сертифікати про участь. Переможці нагороджені дипломами: Дякунчак Максим (5 кл.) і Жук Василь (6 кл.) – І ступеня, Павлишин Віталій (5 кл.), Паркасевич Галина (5 кл.), Яхимець Ілона (5 кл.),  Мардинавка Юліан (7 кл.), Васюта Катерина (7 кл.) – ІІ ступеня. Вчителі, чиї учні взяли участь в олімпіаді «На Урок», отримали свідоцтва та подяки, які є підтвердженням професійної активності педагога та доповнять вчительське портфоліо.

     Вчителі математики Федевич О.Д. та Федевич М.П. підтримали бажання кожного учня взяти участь та спробувати свої сили в VII Всеукраїнській інтернет-олімпіаді «На Урок»!

Федевич О.Д., вчитель математики

Чернівського НВК ім. Т.Г.Шевченка

 







 


 З метою вшанування пам’яті жертв голоду 1932-1933 років у  Чернівському НВК ім.Т.Г.Шевченка до Дня пам’яті жертв Голодомору у 5-му класі було проведено тематичну виховну годину,“Забуттю не підлягає'',учні підготували малюнки,переглянули документальний фільм: Вбиті голодомором,реальна кількість жертв та Голодний Дух. В уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями: опухлі і змучені від голоду діти, зневірені та знедолені дорослі, люди похилого віку. “Голодомор 1932-33 років – це наша спільна  пам’ять, спільний біль, бо немає в Україні жодного роду, жодної сім’ї, яку б не зачепила ця трагедія.  Наприкінці заходу школярі хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлих 1932-1933 років і запалили свічку пам'яті. 

В цю мить кожен школяр замислився про той непереборний жах, який охоплює людину в момент, коли дитина просить у матері їсти, а навіть малесенького шматочка хліба немає, про нестерпний біль від втрати рідних. 

Немає коментарів:

Дописати коментар