понеділок, 14 травня 2018 р.


Запобігти, врятувати, допомогти
       Запобігти, врятувати, допомогти – це основні завдання вогнеборців. Аби це вміли і школярі - їм влаштували пожежний вишкіл. 11 травня 2018 року, на базі  спортивного комплексу в селищі Брюховичі урочисто стартували змагання з пожежно-прикладного спорту серед кращих представників рятувальної служби Львівщини.  Головною метою пожежно-прикладного спорту є професійна підготовка рятувальників, тому що кожен спортсмен-рятівник повинен мати міцне здоров’я, вміти долати труднощі, приймати виважені та моментальні рішення,  цілеспрямовано йти до поставленої мети. Під час своїх виступів учасники повинні були показати те, що рятувальник виконує щодня: за лічені секунди виїжджає на бойовий виклик, розгортає пожежно-рятувальне спорядження для порятунку людей у найрізноманітніших екстремальних ситуаціях.
        Участь у змаганнях брала 31 команда рятувальників із усіх регіонів Львівщини. Учні Чернівського НВК ім. Т. Г. Шевченка уже не перший рік представляли Мостиський район у цих змаганнях. У складі команди були учні 10 класу  (Кондрацький Сергій, Васюта Дмитро, Рожак Роман) та учні 11 класу  (Козиняк Андрій, Малюсейко Андрій, Максимів Іван). Керівник команди – Федак Михайло Іванович.
        Упродовж дня учасники змагалися: у подоланні 100-метрової смуги з перешкодами, перенесенні та підйомі  штурмової драбини у вікно третього поверху навчальної вежі, пожежній естафеті та бойовому розгортанні від пожежного автомобіля. За результатами усіх видів змагань найкращі команди-учасниці отримали нагороди та цінні подарунки.
          Учасники нашої команди  показали високі результати в окремих видах змагань і гідно представили Мостиський район, зайнявши 14 місце із 31 команди учасників.
Шибунька Б. М., заступник директора
                                                                                                                  з навчально-виховної роботи













1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!
   З метою гідного вшанування подвигу переможців нацизму у Другій світовій війні, ветеранів війни, учасників українського визвольного руху, жертв нацистських переслідувань, увічнення пам'яті загиблих у Другій світовій війні, а також утвердження патріотизму та національної гідності,  учні 6-7 класів Чернівського НВК ім. Т. Г. Шевченка Мостиського району під керівництвом класного керівника Федевич Ольги Дмитрівни провели урок пам’яті «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!».
   Учитель вміло поєднала минуле і сучасне. Використала відеоролики «День пам’яті та примирення», «Пам’ятаємо! Перемагаємо!» і відеокліп з документальними кадрами Другої світової війни і сучасної гібридної війни на сході України.
    Чотири роки тривала російсько-німецька війна і вже четвертий, надіємось, останній рік іде неоголошена війна на українській землі, де наші герої захищають не тільки свою матір –  Україну, а й цілу Європу.
     Випускник нашої школи Степан Вишневський повторив шлях свого діда, Івана Вишневського,  який під час форсування річки Одер втратив обидві ноги, але залишився живим, з цілої  їхньої роти вижило четверо бійців, у тому числі і його дід. Степан під Широкіно теж втратив ногу, але поранення були несумісні з життям. Не стало ще одного бійця, захисника, патріота, сина…
   Пам’ять про тих, хто загинув у війнах вшанували молитвою та хвилиною мовчання.
   Історія нагадує, щоб ми пам’ятали своє минуле, берегли сьогодення і цінували майбутнє. Ми хочемо миру! Перемога буде за нами!
Федевич О. Д., класний керівник 6-7 класів








Немає коментарів:

Дописати коментар