середа, 29 травня 2024 р.

 З метою формування математичних компетентностей, удосконалення обчислювальних навичок, підвищення інтересу до вивчення математики у 5 класі Чернівський ЗЗСО I-III ступенів ім.Т. Г. Шевченка Мостиської міської ради (вч. Федевич М. П.) було проведено дослідницький проєкт - ,,Готуємо зі звичайними дробами." Приготували смузі за рецептом та створили власний рецепт своєї улюбленої страви: піца, салат вітамінний, олів'є ... І під час цього зробили висновок, що насправді, математика використовується не тільки в науці, а й у кулінарії під час приготування їжі. Всі етапи приготування їжі, навіть покупка продуктів потребують математичних знань. При приготуванні страв необхідно розраховувати кількість продуктів відповідно до пропорції і для симетричного оформлення страви, що кулінарія і математика тісно пов'язані.






Немає коментарів:

Дописати коментар